Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
37 Postów
Magda Ma
(Maaggddaa)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
szybko zmień wiarę na islam
jako muślim w szkole dziecko będzie bardzo szanowane i dobrze traktowane
a tak to mogą krzyczeć za nim, że szmugler, złodziej nierób, kombinator

Od razu widać że nie masz dzieci w szkole....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
mala2011 napisał:
Witam!JA rowniez mam zamiar z dziecmi przeprowadzic siedo norwegii syn ma 7 lat i naprawde obawiam sie czy on tam sie odnajdzie tu w szkole badzo sie wszystkim denerwuje jak czegos nie umie,jezyka norweskiego nie zna angielki slabo uczymy sie teraz tego angielskiego na umo zeby mogl sie choc troche dogadac z dziecmi,czytalam troche na temat szkolnictwa w norwegii i ponoc takie dzieci co nie znaja jezyka to dostaja naucyciela polskiego do pomocy,boje sie ze syn sobie nie poradzi do tego chcialam jeszcze zapytac jak tam jest z materialem do przerobienia jak dziecko nie zna jezyka raczej ciezko mu bedzie odrobic lekcje w domu i przygotowac sie do szkol Ja mu nie pomoge bo jezyka nie znam rowniez do tego wszystkiego jaki tam jest poziom czy jego wiedza ktora ma z polskiej szkoly jako pierwszak duzo odbiega od poziomu norweskiego?

Hei
Pomysl ze napewno bedzie mu trudniej
1-zmiana otoczenia i kraju
2-kultura
3-brak jezyka
4-na poczatek brak kolegow przyjaciol
Itd,itd
Napewno bedzie was jako rodzicow potrzebowal bardziej niz kiedykolwiek...
Jak sobie poradzi dzis trudno odp...zalezy od wielu czynnikow np jeden znich to wszystko tez zalezy jak zaakceptuja go dzieci a on je...
Nie wszystkie polskie dzieci maja latwo a wrecz przeciwnie. ..u nie ktorych dopiero zaczynaja sie klopoty...dzieci potrafia byc bezlitosne..Zalezy jaka pomoc ze szkoly dostanie bo nie wszystkie szkoly sa chetne do pomocy jak i komuny
Nie mysl ze strasze ale tez jest to bardzo wazne wiec wezcie to pod uwage...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a co to radzić łosobie co to nie wie, cy z małem dzieckiem można w emigracju sie udać
że to sie nie da
co może wmawiać że się da
bo tak już miliardy robili?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Magda Ma
(Maaggddaa)
Nowicjusz
zapisać do szkoły jak najszybciej, ale najpierw musicie mieć mieszkanie bo jest tu rejonizacja szkół, Z nauczycielem językowym może być problem, ale dzieci szybko się uczą, a najszybciej od kolegów. Najwięcej zależy do jakiej szkoły/klasy trafi, jak będzie dużo kolorowych może być trudno, norweskie dzieci są dość tolerancyjne przynajmniej ja się nie spotkałam z mobingiem w szkole.
Poziom jest niski więc bez stresu. dzieci przechodzą z klasy do klasy bez ocen aż do końca podstawówki więc do tego czasu opanuje już język ilość lekcji do odrobienia minimalna, nauki też, więc tak na prawde wszystko zależy od twojego dziecka czy lubi zmiany, nowe kontakty, czy jest raczej nieśmiały i wycofany. Poszukaj ludzi z pl z dziećmi w podobnym wieku, na pewno mieszka ktoś w okolicy z kolegą zawsze raźniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok